Onze Farent-collega’s in Sint Michielsgestel hebben, samen met medewerkers van het plaatselijke Sociaal Team, een plan uitgewerkt om te komen tot een ‘Scheidingspunt’ voor de inwoners van Sint-Michielsgestel. Zij gaan aan de slag met de uitwerking en totstandkoming van dit ‘Scheidingspunt’. Doel is zo vroeg mogelijk in contact komen met mensen die vragen hebben over hun scheiding, de veiligheid van de kinderen en alle andere zaken die kunnen spelen bij een scheiding.

Met het Scheidingspunt willen we vastlopende scheidingsprocessen en vechtscheidingen helpen voorkomen. Onze maatschappelijk werkers hebben brede kennis en ervaring in het begeleiden van mensen in scheiding en – ook in het belang van de kinderen- voorkomen van vechtscheiding.

Aanleiding voor het plan was de aanbeveling dit voorjaar van de Commissie Rouvoet om in iedere gemeente een ‘scheidingsloket’ in te richten. Per jaar krijgen naar schatting zo’n 70.000 thuiswonende kinderen met een scheiding te maken. De Kinderombudsman spreekt van een ‘vechtscheiding’ als een scheiding zodanig veel conflicten met zich meebrengt dat de ouders het belang van hun (ex-)partner en/of hun kind(eren) uit het oog verliezen.

Heb je een vraag voor één van onze maatschappelijk werkers? Neem dan contact op via het Sociaal Team 073-55 31 678, via het Basisteam Jeugd en Gezin, 073-553 16 77, of via Farent 088 0237 500. Onze medewerkers werken ook vanuit de Meander, de nieuwe Multifunctionele accommodatie in het gemeentehuis, wanneer deze gereed is.

 

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *