Na 11 jaar gaat de Koninklijke Marechaussee Brigade Brabant Zuid opnieuw allerlei hand-en-span diensten verrichten bij zorgboerderij ‘De Locatie’ nabij het Engelermeer. Direct na de start van de zorgboerderij werden vooral omheiningen nagekeken en geplaatst.

Donderdag 20 juni gaan 25 medewerkers van de Marechaussee werken aan de opslagcontainer (nieuwe vloer aanbrengen), vervangen van het dak van een grote groepstent, de parma cultuur tuin onkruid vrij maken, gertenten af- en opnieuw opbouwen, geulen graven, et cetera.

Wim Habraken: “De hulp van de Marechaussee is zeer welkom, net als in 2008. Toen waren we net gestart. Nu zijn we aan het opkrabbelen na het afbranden van onze kantine vorig jaar. De nieuwbouw van de kantine is bijna klaar, maar door het vele werk zijn allerlei andere klussen en werkzaamheden blijven liggen. Hierbij krijgen we nu via Mooi zo Goed zo hulp van de Marechaussee.

Zorgboerderij De Locatie
Zorgboerderij ‘De Locatie’ is gevestigd bij het Engelenmeer, sinds zomer 2008 geopend en biedt hulpverlening en onderdak aan vier jongeren. De jongeren draaien gedurende hun verblijf mee in het dagelijkse ritme van het boerengezin en -bedrijf. Naast jeugdzorg verzorgt ‘De Locatie’ ook naschoolse-, dag- en weekendopvang én ‘kampeleren’. Kampeleren is een combinatie van kamperen en leren. Aan de zorgboerderij is een aanzienlijke groep vrijwilligers verbonden. Circa 50 kinderen maken wekelijks gebruik van Zorgboerderij de Locatie.

Koninklijke Marechaussee Brigade Brabant Zuid
Het is de vierde keer dat de Marechaussee via Mooi zo Goed zo in ’s-Hertogenbosch zich inzet voor lokale gemeenschapsdoelen. In 2008 zijn Kinderboerderij ’t Veldje en Zorgboerderij De Locatie geholpen. Vorig jaar werden bewoners van WZC Antoniegaarde verrast met hulp en bezoek. Morgen rukt de Marechaussee voor de vierde keer uit naar ’s-Hertogenbosch, nu (opnieuw) bij Zorgboerderij De Locatie.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *